NAČIN PLAĆANJA

Proizvode poručene putem internet prodavnice možete platiti na više načina:

  • plaćanje pouzećem- gotovinski u trenutku isporuke
  • plaćanje na račun- uplatom na račun u pošti, banci ili e-bankingom
  • plaćanje platnim karticama

Plaćanje pouzećem
Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste poručili putem našeg sajta www.lotos-shop.com, plaćanje porudžbine se vrši u gotovom novcu u KM valuti na ruke kuriru naše partnerske kurirske službe City express koji Vam donosi pošiljku.

Plaćanje na račun
Za porudžbine čije plaćanje se vrši uplatom na račun, rok za uplatu je 3 radna dana od slanja potvrde porudžbine na e-mejl adresu navedenu u porudžbini. Robu ćemo Vam poslati nakon evidentirane uplate.

Uplatu možete izvršiti koristeći e-banking ili na bilo kom mjestu na kom inače plaćate svoje račune, pošti, banci i sl. Uplatnicu popunjavate na osnovu podataka koje ste dobili u potvrdi porudžbine. Proizvodi će biti rezervisani tri dana. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u tom roku. Za naknadne uplate nakon tog roka po osnovu istog predračuna ne možemo garantovati raspoloživost artikala, i ako trenutno nemamo na raspolaganju poručeni artikal, o tome obaveštavamo potrošača putem e-mejla navedenog u porudžbini. Nakon prijema našeg obavještenja potrošač je u obavezi da na e-mejl adresu info@lotos-shop.com pošalje obavještenje o odustanku od poruždbine i broj računa za vraćanje uplate, čiji je vlasnik lice čiji su podaci navedeni u porudžbini. Na dostavljeni broj računa se vrši vraćanje uplate u roku od 3 radna dana od prijema obavještenja o odustanku potrošača. Ako su dostavljeni pogrešni podaci o broju računa i vlasniku, o tome ćemo obavjestiti potrošača, a vraćanje uplate će biti izvršeno nakon dostavljanja tačnih traženih podataka. Uplaćena sredstva se vraćaju u roku od 3 radna dana od dostavljanja podataka o broju računa.

PLAĆANJE KARTICAMA

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći American Express, Maestro, MasterCard, Visa. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke Intesa koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Nemojte zatvarati ovaj prozor do okončanja procedure.

„Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, povjerljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Sarajevo, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Broj kartice, datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. *Unos i provjera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmjenjuju. Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti KM. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Sva plaćanja će biti obavljena u konvertibilnim markama (KM). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, KM iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Centralne Banke BiH. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Navedena cjena koja je različita od KM, a navedena na sajtu je informativnog karaktera i zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do odstupanja od iste.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Lotos-shop internet prodavnice mora ispunjavati sledeće uslove:
• Isporuka robe je moguća samo na teritoriji Republike BiH, na adresi navedenoj u porudžbini.
• Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.